Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Γι’αυτο χρειάζονται τα εργατικά χέρια των λαθραίων αλλοδαπών, για να λημαίνουν τις περιουσίες μας!

(τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν)Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι είχε μετατρέψει σε ανταλλακτικά πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα Άνω Λιόσια.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκλεβαν και αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα σε μάντρα ανταλλακτικών στην περιοχή Σκαλιστήρι των Άνω Λιοσίων και στη συνέχεια τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες, κλάπηκαν και αποσυναρμολογήθηκαν συνολικά 14 ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς της Αστυνομίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ίδια τύχη είχαν πάνω από 3.000 οχήματα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων στην Αττική, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά 10 άτομα (τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.




Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμη τέσσερις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος.
Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση την τελευταία περίπου τετραετία και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και πάντα την ίδια μεθοδολογία.

Ο 32χρονος ήταν ιδιοκτήτης της μάντρας στα Άνω Λιόσια την οποία χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας. Ο ίδιος στρατολογούσε και τα μέλη της που κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.

Τα κλεμμένα οχήματα οδηγούνταν στην μάντρα μέσω ενός αδιέξοδου χωματόδρομου, ενώ για λόγους «ασφαλείας» κατά τη διαδρομή χρησιμοποιούνταν ως προπομποί άλλα οχήματα. Φθάνοντας στο σημείο εισόδου, όπου υπήρχε ασφαλισμένη μεταλλική πόρτα, έσβηναν τα φώτα και με ηχητικό σινιάλο έμπαιναν στη μάντρα.

Σύμφωναμε την ΕΛ.ΑΣ., κάθε βράδυ εισέρχονταν με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία στην επιχείρηση, δύο έως πέντε αυτοκίνητα.
Οι πινακίδες κυκλοφορίας των κλεμμένων οχημάτων είτε παραλαμβάνονταν από τα άτομα που τα μετέφεραν είτε καταστρέφονταν επί τόπου με τη χρήση οξυγόνου από τους εργαζομένους στη μάντρα. Με τον ίδιο τρόπο παραποιούσαν ή έσβηναν και τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων.

Σε έρευνες που έγιναν στη μάντρα αλλά στην οικία του 32χρονου στη Δροσιά Αττικής, βρέθηκε πλήθος ανταλλακτικών, οκτώ οχήματα και ένα δίκυκλο,ηλεκτρονικό τσιπ το οποίο θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων, 13ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας ελληνικών και ξένων Αρχών καθώς επίσης χρηματικό ποσό 4.435, δύο επιταγές τραπεζών συνολικού ύψους 1.800 ευρώ,έντεκα γραμμάτια συνολικού ύψους 16.000 ευρώ, μπλοκ αποδείξεων, δελτίων αποστολή και αποδείξεων, βιβλιάρια καταθέσεων κ.α..

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης, περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του Νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του Νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
protothema.gr