Οι νέες "έξυπνες ταυτότητες" που εξέδωσε η Γερμανική κυβέρνηση είναι ευπρόσβλητες και εύκολα υποκλέπτονται τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο microchip. Οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που θα αποτυπώνονται στις νέες γερμανικές ταυτότητες με τα μικροτσίπ και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο, υποκλέπτονται πολύ εύκολα σύμφωνα με τη δοκιμή που έγινε σε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.
Ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού ARD ’ κάλεσε ” μέλος της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία "Chaos Computer Club " για να ανακαλύψει πόσο ασφαλή ήταν τα αμφισβητούμενα νέα τσιπ ραδιοσυχνότητας (RIHD) με τα οποία θα είναι εφοδιασμένες οι νέες Γερμανικές ταυτότητες.
Χρησιμοποίησαν απλούς ερασιτεχνικούς σαρωτές ανίχνευσης (scanners) σαν και αυτούς που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες ταυτότητες και διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να υποκλέψουν με ευκολία τα στοιχεία που είχαν γραφτεί στο "απρόσβλητο" microchip της Γερμανικής "Κάρτας του Πολίτη". Τα στοιχεία που υπέκλεψαν ήταν τα δύο δακτυλικά αποτυπώματα και ένας εξαψήφιος κωδικός που θα αποτελούν την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου.
Οι σαρωτές αυτοί όπως είπαμε θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες "κάρτες του πολίτη" και το Υπουργείο εσωτερικών σκοπεύει να μοιράσει 24.000.000 τέτοια μηχανήματα , σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μηχανές αναγνώρισης ελέγχου ,αμφίδρομης καταγραφής και επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν στα στοιχεία του κατόχου και των λεπτομερειών της συναλλαγής που πραγματοποίησε (αγορά, παρεχόμενες υπηρεσίες κλπ).
Μετά απο αυτή την τηλεοπτική επίδειξη υποκλοπής των στοιχείων που περιείχε το microchip,σε συνέντευξή του ο Γερμανός Υπουργός εσωτερικών Thomas de Maizière είπε ότι δεν είδε κανέναν άμεσο λόγο προκειμένου να ασχοληθεί το υπουργείο με αυτό το....υποτιθέμενο θέμα ασφαλείας.
Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από λίγες ημέρες το ομοσπονδιακό γραφείο για τη ασφάλεια πληροφοριών (BSI) απέρριψε τις δίκαιες ανησυχίες των συντελεστών της τηλεοπτικής αυτής αποκάλυψης για την ασφάλεια αυτής της νέας κάρτας - ταυτότητας. Ο ειδικός Jens Bender και εκπρόσωπος των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας , είπε ότι η κάρτα ήταν ασφαλής και μάλιστα επικαλέστηκε την ύπαρξη του συνδυασμού του ενσωματωμένου τσιπ με τον εξαφήφιο κωδικό αριθμό ως σημαντική βελτίωση ασφάλειας “ έναντι της μέχρι σήμερα τυποποιημένης διαδικασίας του ονόματος και του κωδικού πρόσβασης του κατόχου. ” DPA/The τοπικός (news@thelocal.de)
klassikoperiptosi